90 ml goede olijfolie
½ handje bieslook
½ handje rucola
10 gr (hand) pijnboompitten
½ handje platte peterselie
teentje knoflook
40 gr basilicum
peper en zout
blokjes parmezaanse kaas 10 gr
sap van ½ citroen of limoen
klein beetje limoenrasp
Rooster de pijnboompitten. Dit geeft een lekker pittige pesto. Je kunt ze ook ongeroosterd gebruiken, dan is de pesto wat zachter van smaak.
Ik was alle kruiden en laat ze goed uitlekken en dep ze met een schone theedoek droog. Ik hak ze (samen met de knoflook) met de staafmixer fijn en giet er een klein beetje olie bij.
Vervolgens voeg ik ook de pijnboompitten toe en hak en meng deze fijn samen met de kruiden. Ik voeg weer wat olijfolie toe als het te droog is.
Als laatste voeg ik ook kleine blokjes parmezaanse kaas toe en de limoen- of citroensap en wat rasp van de schoongeboende schil ( van limoen of citroen)
Is het geheel te droog voeg dan wat olie toe en breng alles op smaak met wat peper en zout.
De extra kruiden geven de pesto een net iets andere smaak.
Ik smul er iedere keer van! Vooral als ik combineer met mozzarella bolletjes en stokbrood.
Natuurlijk mag je dit bericht delen.
fotograaf limburg, fotograaf sittard-geleen, lifestyle fotograaf, bruidsfotograaf
limburg, zwangerschaps fotografie, food fotografie, zakelijke fotografie limburg,